top of page

Litt om oss

Velkommen til Silketrollet kennel

Vi vil drive avl etter NKK’s og NBHK’s lover og retningslinjer .

Godkjent kennelnavn 2016.


Jeg heter Marie, fødd i 1961, og driver ett lite stue oppdrett av rasen bichon havanais. Jeg er gift med Trond Kyrre. Han er trailersjåfør og mye bortreist. Har 4 voksne barn og 6 flotte barnebarn, som vi er så stolte av.

Av helsemessige årsaker er jeg nå blitt hjemmeværende. Da er det fint å ha en hobby, noe som får en opp av stolen. Min store lidenskap har blitt hundene ❤️

Vi bor på Tau, utafor Stavanger i flotte omgivelser og turområder rett utforbi dørene. Bor i rekkehus, med inngjerdet hage der hundene kan løpe løse.
Vi har bobil, ferier og turer legges alltid opp til at hundene er med. Da får de nye opplevelser og de virkelig storkoser seg. Har blitt en del utstillinger og hva er vel bedre enn eget hus på hjul da.

Hund har vi hatt i 14 år. Første hund en bichon frise jente, Lilo. 7 år fikk vi beholde henne, da ble hu akutt syk. Det ble tomt og trist i hus og vi bestemte oss for ny hund. Denne gang ble jeg betatt av rasen bichon havanais. Lykke kom til oss og gleden var stor. 2,5 år varte gleden. I en tragisk ulykke døde også Lykke så alt for tidlig. Da tenkte jeg faktisk; aldri mer hund. Orket ikke tanken på å miste flere.
Nå i dag har vi likevel to herlige havanais jenter. Trulte og Lexi.❤️ Angrer ikke ett sekund. Denne rasen er perfekt for oss. Allergivennlige, røyter ikke, livlige, elsker å være med på alt som skjer. Elsker barn og gir oss masse glede hver dag.

IMG_0216.JPG

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle gå på utstilling med mine hunder. Etter Lexi kom i hus ble jeg kjent med andre og Lexi’s oppdretter, som ga meg gode råd og veiledning. Jeg gikk til og med på ett utstillingskurs….Og vet dere, nå syns jeg det er kjempemoro. Og når man sliter med helsa, har vi en tendens til å mure oss inne. Dette får meg opp, nye gode venner og best av alt vi koser oss i ringen.
Og Lexi har gjort det veldig bra. Nå har vi tatt en pause i utstillingen og Lexi har fått sitt første kull.
Når tiden er inne igjen satser vi på ett lite cert på Lexi og da blir hu norsk champion.

Jeg begynte å leke med tanken om ett lite oppdrett. Og sånn ble det.
Jeg er så heldig å ha to fantastiske oppdrettere, fra mine to tisper. De har hjulpet meg, gitt gode råd og lært meg så utrolig mye. Jeg er så takknemlig for det. Flotte erfarne oppdrettere som villige til å videreformidle sin kunnskap videre.
Bøker om avl og oppdrett, og valping ble bestilt. Så ble det lesing og læring. Utrolig spennende !

April 2016 fikk Trulte sitt første valpekull. Det ble 7 nydelige friske valper. For en opplevelse å følge de helt til de reiste til nye familier. Jeg ble så glad i dem. Og når de reiste en etter en kom tårene.
Men 7 valper kom til gode flotte hjem og følge de videre med bilder og videoer. Det er så godt å se at alle har det flott. Det er det som betyr mest av alt!

Tre av Trulte’s valper har prøvd seg i ringen. Alle tre med flotte kritikker og ene hann med to ganger BIR valp. Nå går de over til Junior kl. Storgleder meg til å følge de videre.

Det er viktig for meg at valpekjøpere holder kontakt med meg, sender bilder/videoer, trenger en råd og tips…. ja, da er jeg der for å hjelpe så godt jeg kan. Jeg ønsker å følge valpen videre og ja, det er nesten ett krav jeg setter til en valpekjøper.

Dette var litt om meg og mitt oppdrett.

Silketrollet Kennel.jpeg
bottom of page